Een huisbezoek doet zoveel meer

Al jaren doen wij huisbezoeken voor onze klanten in het incassotraject. Deze huisbezoeken doen wij om contact te krijgen met de debiteur. Er zijn namelijk debiteuren die reageren niet op brieven, mailtjes, telefoontjes of berichten. In overleg met onze klant bepalen we dan of we een huisbezoek gaan doen.

Wat levert een huisbezoek op? Een huisbezoek levert veel informatie op en in de meeste gevallen het beste en snelste resultaat. Het is een contactmoment met de debiteur om aan te horen waarom de vordering niet is betaald om vervolgens te bepalen welke weg er bewandeld gaat worden om de vordering te incasseren. Een mogelijkheid om direct betaling te verkrijgen, een betalingsregeling te treffen of om samen naar een oplossing te zoeken. Tevens een moment om debiteur er bewust van te laten worden wat de (financiële) gevolgen zijn als er niet wordt betaald.

Natuurlijk is het ook een moment om te bepalen of de debiteur er woont. Soms treffen we een lege woning of een huidige bewoner die ons kan mededelen dat de debiteur is verhuisd. Het komt ook voor dat er niemand thuis is. Een indruk ter plaatse is voor ons ook van belang. Zijn er eventueel verhaalsmogelijkheden? Als er niemand thuis is informeren we ook bij de eventuele buren of de debiteur er überhaupt woont en laten we bij de debiteur ook altijd een brief achter met daarin de informatie over de vordering met het dringende verzoek over te gaan tot betaling en contact met ons op te nemen.

Over het algemeen worden we door de debiteur goed ontvangen en nemen we de drempel om naar ons toe te komen juist weg.

Wilt u ook het incassotraject opstarten of een huisbezoek laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op en laat een bericht achter. Klik hier: https://www.weersinkincasso.nl/huisbezoeken/