25 april 2017

Algemene voorwaarden

Wilt u dat uw klanten precies weten onder welke voorwaarden u levert, betaalt, verkoopt of inkoopt? Met algemene voorwaarden is het direct duidelijk welke rechten en plichten u en uw klant hebben. De zogenaamde ‘kleine lettertjes’ besparen u een hoop tijd. Als u algemene voorwaarden gebruikt dan hoeft u er niet elke keer apart over te onderhandelen. Ook kunnen algemene voorwaarden de ondernemersrisico’s die u loopt verkleinen.

Als u algemene voorwaarden opstelt, moeten deze redelijk zijn voor uw klant. Ook moet u uw voorwaarden vóór of tijdens het sluiten van een overeenkomst aan de klant verstrekken. Dat is de informatieplicht.

In algemene voorwaarden staan bijna altijd bepalingen over de offerte, transport, levertijd, betaling, garantie en aansprakelijkheid. Ook moet het taalgebruik in uw algemene voorwaarden begrijpelijk zijn.

De wet biedt consumenten meer bescherming dan niet-consumenten. Levert u ook aan niet-consumenten, zoals bedrijven en andere organisaties? Besteed dan extra aandacht aan dit verschil in uw algemene voorwaarden.

Als u niet alleen zaken levert maar ook diensten, houd hier dan rekening mee bij het opstellen van uw algemene voorwaarden.

U kunt uw algemene voorwaarden deponeren bij de Kamer van Koophandel of bij de rechtbank. Dit hoeft niet, maar kan wel handig zijn.

Weersink Incasso biedt u de mogelijkheid algemene voorwaarden te screenen dan wel voor u op te stellen. Wellicht bent u lid van branche- of beroepsvereniging en kunt u de daaraan verbonden algemene voorwaarden gebruiken. Samen met u beoordelen we of de algemene voorwaarden aan uw situatie moeten worden aangepast. Tevens denken wij mee en geven wij tips over de toepassing van de algemene voorwaarden en het moment en de wijze van overleggen aan uw klant.

Wilt u meer informatie over de algemene voorwaarden, neem dan geheel vrijblijvend contact op. Klik hier voor de contactgegevens.