10 januari 2022

Voorbeeldbrief

14 dagen brief bij consumenten

Alvorens wij incassokosten bij uw debiteur in rekening mogen brengen, heeft de wetgever bepaald dat de consument nog eerst gewaarschuwd moet worden voor deze incassokosten. Van belang is daarbij dat de consument nog minimaal 14 dagen de tijd dient te krijgen om het openstaande bedrag, zonder incassokosten, te voldoen. Tevens dient de consument op de hoogte te worden gebracht inzake de exacte hoogte van de incassokosten indien niet tijdig wordt betaald. De incassokosten berekent u over het totale openstaande bedrag.

De termijn van 14 dagen begint te lopen op de dag na ontvangst van de 14 dagenbrief. Indien betaling uitblijft kan door ons het incassotraject worden opgestart en kan het openstaande bedrag worden verhoogd met de buitengerechtelijke incassokosten.

Voorbeeld van de 14 dagenbrief

Om er zeker van te zijn dat u de juiste brief aan uw debiteur verstuurt, adviseren wij u om onze gratis voorbeeldbrief te downloaden. De inhoud van deze brief kunt u aanpassen naar uw situatie. Let wel op dat u de termijn van 14 dagen NIET aanpast.

Om de juiste incassokosten te berekenen kunt u gebruikmaken van onze incassocalculator. Bent u btw-plichtig dan dient u de incassokosten excl. btw te vermelden. Ben u niet btw-plichtig dient u de incassokosten incl. btw te vermelden.

Download gratis het voorbeeld van de 14 dagen brief:

Heeft u een openstaande factuur op een bedrijf? Dan geldt de verplichting van het sturen van een 14 dagenbrief niet en kunt u de openstaande factuur, nadat de factuurtermijn is vervallen, ter incasso aan ons uit handen geven.

Mocht u nog vragen hebben over de 14 dagenbrief staan wij u graag te woord.