Rechtspraak zet op 1 februari de fax uit

Procesreglementen aangepast: Rechtspraak zet op 1 februari de fax uit
 
Utrecht, 27 januari 2022 Met het publiceren van de aangepaste procesreglementen zet de Rechtspraak de laatste stap in de voorbereidingen om op 1 februari 2022 het traditionele faxverkeer te beëindigen. KPN stopt binnenkort met de ISDN-dienstverlening voor traditioneel faxen. Daarom is de afgelopen maanden hard gewerkt om de overstap van faxen naar Veilig Mailen mogelijk te maken. Uit de procesreglementen is de mogelijkheid om te faxen verwijderd en vervangen door Veilig Mailen. Daarmee komt voor de Rechtspraak en voor veel juridische professionals definitief een einde aan het faxtijdperk.

Veilig vertrouwelijke gegevens uitwisselen

Snel en eenvoudig documenten en berichten uitwisselen is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Daarbij is bescherming van vertrouwelijke gegevens voor de Rechtspraak van groot belang. Daarom stuurt u vertrouwelijke berichten naar de Rechtspraak alleen via een beveiligd platform voor Veilig Mailen. Voor wie niet wil mailen, kunnen documenten en dossierstukken ook per post worden opgestuurd of afgegeven bij de informatiebalie van de rechtbank, het gerechtshof of college.Voor de procedures waarvoor een Rechtspraakportaal of -systeemkoppeling beschikbaar is, blijft dat de veilige manier om te communiceren in een zaak.

Veilig Mailen met en zonder abonnement

Iedereen die de Rechtspraak incidenteel vertrouwelijke informatie wil sturen, kan een Veilig Mailcontact starten via Rechtspraak.nl. Dit kan kosteloos, zonder abonnement. Op de contactpagina’s van alle Rechtspraak-instanties staan links waarmee u – na verificatie – vertrouwelijke informatie veilig kunt versturen.
Voor wie geregeld stukken naar de Rechtspraak stuurt kan het efficiënter of gebruikersvriendelijker zijn om wel een abonnement af te sluiten bij een aanbieder van Veilig Mailen.

Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op Veilig mailen met de Rechtspraak.

Bron: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Procesreglementen-aangepast-Rechtspraak-zet-op-1-februari-de-fax-uit.aspx?pk_campaign=redactie&pk_medium=e-mail&pk_source=nieuwsbrief&pk_keyword=nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *